Eventbyrå Göteborg - Färgsätt eventet!!

Foto: Top Notch Events

Har du någonsin kommit in i en eventlokal och känt dig fullständigt förflyttad? Det är musiken, det är ljuset, det är FÄRGERNA. Färgen på dekoren, ljuset, blommorna, möblerna, tygerna och till och med på maten, allt har en psykologisk effekt. Färgerna under ett event skapar stämning och känslor, medvetet och omedvetet, menar Kate Smith, VD och färgexpert på amerikanska färgkonsultföretaget Sensational Color. Vare sig vi är medvetna om det eller inte, färger påverkar oss och våra beslut.

Några tips från färgexperten...
  • Sätt ord på budskapet och känslan du vill att besökarna ska få på ditt event och använd FÄRG för att förstärka det.
  • Knyt budskapet till en färgfamilj; t.ex. så står grönt för tillväxt, förnyelse och balans, gult ger energi och ökad kommunikation, orange muntrar upp och står för glädje medans brunt ger en känsla av grundat, naturligt och jordnära.
  • Tänk på färgtonen i ditt färgval. Är ljusa eller starka färger bäst för att förstärka ditt budskap? Ljusare färger ger ett lugnare budskap medans starkare färger ett mer intensivt.
  • Valet av kontrasterande färger ger olika effekter. Färre färgvariationer och färgkontraster verkar lugnande medans flera olika färger och många kontraster ger mer energi.
  • Var medveten om ikoniska färgkombinationer som t.ex. rött och gult som många förknippar med snabbmatskedjan Mc Donalds.
Top Notch Events www.eventssweden.se